cele mai bune casti in-ear

Cele mai bune casti in ear

Posted on |

Echipa BestFest.ro a testat cele mai populare modele pentru a vedea care sunt cele mai bune casti in-ear de pe piata. Indiferent de ce buget am avea, atunci cand suntem in cautarea unei noi perechi de casti, cu siguranta vrem ca alegerea facuta sa fie cea mai buna. Cu fir sau bluetooth, castile in-ear sunt cea mai practica metoda de a asculta muzica, in special in locuri publice. In trecut, modelele over-ear erau renumite pentru calitatea mult mai superioara, insa avansul tehnologic din ultimii ani a facut posibila redarea unui sunet de exceptie si prin intermediul castilor in-ear.

Acest articol a fost revizuit in: [curr_date]

01. Xiaomi Redmi AirDots


Noile casti de la Xiaomi promit sa ofere performanta similara castilor mult mai scumpe, insa la un pret mult mai mic. Xiaomi ne arata inca o data faptul ca nu este nevoie sa cheltuim sume mari pentru un sunet de calitate, la fel cum au facut si cu boxa portabila Xiaomi.

Aceasta pereche de ear buds sunt foarte comfortabile pentru atunci cand ascultam muzica cu orele, si chiar daca nu sunt facute special pentru a fi folosite in timpul antrenamentelor, acestea stau foarte bine in urechi.

De la pairing pana la functiile de control al muzicii, totul este simplu. Inclusiv carcasa in care stau atunci cand se incarca este una simpla si eleganta.

Castile sunt facute dintr-un plastic de o calitate buna, si desi nu se simt la fel de premium precum alte alternative mai scumpe, nu ar trebui sa existe probleme din acest punct de vedere.

Aceste casti in-ear vin la pachet cu 3 perechi de dopuri de marimi diferite. Le puteti incerca pe toate pentru a vedea care din ele se potrivesc cel mai bine.

Xiaomi Redmi AirDots vin echipate cu Bluetooth 5.0, permitand o conexiune mult mai rapida si mai stabila cu telefonul. Castile se conecteaza automat o data ce sunt scoase din carcasa, atat timp cat ele au trecut prin procesul de pairing.

Din testele noastre, castile ofera o conexiune stabila pana la o distanta de aproximativ 10m. Fiecare casca este dotata cu cate un microfon, pentru a fi siguri ca calitatea unui apel telefonic nu are de suferit.

Dupa aproximativ 4 ore de ascultat muzica, am fost nevoiti sa punem castile in carcasa pentru reincarcare. Acestea au avut nevoie doar de o ora pentru a se reincarca 100%.

In concluzie, pentru un pret accesibil reusim sa achizitionam un set de casti in-ear bune, care indeplinesc cam toate cerintele. Avem o calitate a sunetului buna, un aspect simplu si elegant, si o durata a bateriei mai buna decat alte variante mai scumpe.

In ultima vreme Xiaomi vine pe piata cu device-uri din ce in ce mai bune la preturi greu de refuzat.

Ce ne place:

  • Pret bun
  • Aspect elegant
  • Calitatea sunetului este buna

Ce nu ne place:

  • Nu ofera butoane pentru volum
  • Nu sunt rezistente la apa

02. Casti in-ear wireless Samsung Galaxy Buds


Castile Samsung Galaxy Buds sunt disponibile in 3 culori: alb, negru si galben. Versiunea alba are si un efect de perle pe partea exterioara, unde sunt senzorii pentru comenzile touch.

La fel ca si Xiaomi Redmi AirDots, castile in-ear de la Samsung vin la pachet cu 3 seturi de dopuri de marimi diferite. In comparatie cu acestea, cei de la Samsung au reusit sa ofere si rezistenta la apa, cu un IP rating de IPX2. Acest lucru nu inseamna ca ele pot fi scufundate in apa, insa nu vor suferi daca alergam cu ele in timp ce ploua spre exemplu.

Castile in-ear noi nu reprezinta doar niste simple casti. Acestea vin cu functii aditionale care incearca sa ne faca viata de zi cu zi mai usoara. O mare parte din aceste functii sunt bazate pe comenzile vocale. Iar daca avem deja un telefon Samsung, Galaxy Buds sunt alegerea perfecta. Acestea se integreaza foarte bine in ecosistemul Samsung, oferind o experienta foarte fluida.

In testele noastre am obtinut pana la 6 ore de ascultat muzica cu o singura reincarcare. In comparatie cu alte modele, 6 ore reprezinta un timp foarte bun. Insa ce nu ne-a placut este faptul ca vom obtine doar 2 reincarcari pana va trebui sa incarcam carcasa.

In concluzie, castile in-ear de la Samsung reprezinta o alegere excelenta daca dispunem de un buget de aproximativ 500 de lei. Nu sunt cele mai ieftine cu siguranta, dar calitatea sunetului, functiile si aspectul fac ca aceste casti sa-si merite banii.

Ce ne place:

  • Confortabile
  • Rezistente la apa
  • Bass puternic

Ce nu ne place:

  • Sunetul ambiental nu este cel mai bun
  • Uneori comenzile touch nu merg din prima

03. Casti Stereo Sennheiser Momentum In-Ear


Casti Stereo Sennheiser Momentum In-Ear
Casti Stereo Sennheiser Momentum In-Ear

Desi nu sunt printre cele mai ieftine casti in-ear, Sennheiser Momentum va pot oferi unul dintre cele mai bune sunete atunci cand vine vorba de calitate.

Materialele folosite sunt si ele de o calitate superioara, oferind acea senzatie de premium la atingere.

Chiar daca nu este vorba de o carcasa care sa le reincarce, Sennheiser Momentum In-Ear vin cu o carcasa in care le puteti pastra atunci cand nu le folositi.

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati aceste casti este compatibilitatea. Din motive mai putin stiute, cei de la Sennheiser au decis ca aceste casti sa fie compatibile doar cu unele telefoane. Pentru a fi siguri ca nu veti intampina surprize, este indicat sa verificati cu vanzatorul daca telefonul dvs este compatibil cu acest model.

In concluzie, daca dispuneti de un buget de aproximativ 500 de lei, si nu doriti o pereche de casti care sa necesite reincarcare, probabil Sennheiser Momentum sunt alegerea perfecta. Calitatea sunetului este greu de degalat pentru o pereche de casti in-ear bluetooth.

Ce ne place:

  • Calitatea sunetului este exceptionala
  • Nu necesita incarcare

Ce nu ne place:

  • Pretul
  • Nu sunt compatibile cu orice telefon

04. Casti SkullCandy INK’D – cele mai ieftine


Castile de la SkullCandy sunt printre cele mai populare modele de casti in-ear, datorita faptului ca au un pret foarte mic in timp ce ofera un sunet foarte bun.

Acest model este disponibil in mai multe culori, si vine insotit de 3 perechi de dopuri de diferite dimensiuni. 

Calitatea cablului este una superioara, si nu vor aparea crapaturi similare cu modelele mai ieftine de pe piata.

In termeni de izolarea sunetului de afara, Skullcandy INK’D se pozitioneaza foarte bine. Este greu de gasit o alternativa la fel de buna care sa se apropie de acest pret.

Acest model vine cu o telecomanda atasata firului, dar si un microfon care permite preluarea apelurilor telefonice. Functiile telecomenzii sunt simple: acceptarea apelurilor telefonice, controlul melodiilor si volum.

Un lucru pe care il uram acand vine vorba de cabluri este faptul ca de fiecare data cand dorim sa il utilizam, trebuie sa-l descurcam. Firul acestor casti are un design special, care impiedica incurcarea acestuia.

Ce ne place:

  • Telecomanda si microfon
  • Sunet bun
  • Pretul atractiv

Ce nu ne place:

  • Nu stau foarte bine in urechi
  • La volum maxim, sunetul nu este foarte clar

05. SkullCandy Indy True Wireless


Din prima clipa cand vedem aceste casti de la SkullCandy, ne gandim la celebrele casti de la apple: AirPods. Carcasa este in acelasi stil, dar asta nu este un lucru rau.

Atat forma cat si dimensiunile fac ca aceste casti sa fie usor de transportat, spre exemplu in buzunar.

Castile vin la bord cu ultima versiune de Bluetooth 5.0. Acest lucru inseamna ca vom putea beneficia de o conexiune mai stabila si o distanta mai mare.

Bateria castilor asigura o durata de peste 4 ore, insa ele pot fi reincarcate pentru inca 16 ore folosind carcasa.

Mi-ar fi placut ca aceste casti in-ear sa fie putin mai ieftine, insa din cauza pretului ele s-au clasat pe ultima pozitie in testul nostru de top 5 cele mai bune casti in-ear.

Ce ne place:

  • Rezistene la umezeala si praf
  • Izolare a sunetului buna

Ce nu ne place:

  • Bass prea puternic
  • Uneori cad din ureche

Ce trebuie sa stim cand cautam o pereche de casti in-ear bune?

Fie ca ai nevoie de ele la munca, pentru a vorbi la telefon cand esti in masina, pe strada sau doar pentru ca vrei sa asculti muzica ta preferata la ele, castile au inceput sa devina un lucru indispensabil in viata de zi cu zi. Tuturor ni s-a intamplat macar o data sa vrem sa ascultam un mesaj audio sau sa vorbim la telefon dar sa ne folosim si de maini. Insa pentru atunci cand suntem acasa, noi recomandam achizitionarea unui soundbar de calitate.

Fiind vorba de aceasta dorinta de a gasi o pereche de casti perfecte pentru viata de zi cu zi, ne putem gandi numai la castile in-ear. Sunt confortabile, comode si utile.

Cu toate acestea, fiecare utilizator are nevoie de un alt tip de casca in-ear in functie de nevoile sale. De la calitatea sunetului pana la calitatea materialelor folosite la casti, astazi vom discuta 12 lucruri la care ar trebui sa fii atent atunci cand iti alegi castile in-ear, mai ales daca esti interesat de anumite aspecte ale acestora.

casti in-ear design

Impedanta (Ohm)

Acest lucru se regaseste in specificatiile oricarui produs tip casti in-ear. Multi dintre noi nu stiu exact la ce se refera aceasta impedanta asa ca tindem sa o ignoram. Pe scurt, impedanta se refera la rezistenta circuitului electric atunci cand trece curent alternativ prin el. Majoritatea castilor in-ear au o impedanta mica (sub 50-60 Ohm).

Impedanta castilor in-ear denota cat de tare auzim muzica in ele. De acest lucru depinde si dizpozitivul la care le folosim. Daca, spre exemplu, cumparam o pereche de casti in-ear de o calitate mai buna si cu un indice Ohm mai mare, vom vedea ca sunetul se aude mai tare.

Cu toate acestea, el difera de la un dizpozitiv la altul. La telefon putem auzi mai putin tare sunetul in castile in-ear fata de momentul cand le cumplam la laptop. De ce? Pentru ca fiecare dizpozitiv permite o anume impedanta.

Greutatea

Greutatea unor casti in-ear bune este in general una destul de mica asa ca nu ar trebui sa ne facem probleme in legatura cu asta. Totusi, in multe locuri unde gasim informatii despre perechea de casti pe care o cautam putem vedea o greutate a acestora care nu reda perfect realitatea. Multi producatori includ doar greutatea castilor in sine si nu si cea a cablului care poate schimba situatia. Daca castile sunt mult prea usoare iar cablul este unul mai greu atunci putem simti cum el “ne trage” castile din urechi.

casti in-ear cu fir

Cauti un soundbar nou? Citeste ghidul nostru despre top 5 soundbar-uri.

Aspectul

Design-ul castilor in-ear poate juca un rol enorm. De ce? Pentru ca in functie de design se stabileste si nivelul de confort pe care il are cel care le foloseste. Daca castile sunt concepute prost (microfonul si butonul pornire/oprire sunt asezate inadecvat sau sunt prea grele), daca mufa si cablul nu sunt destul de rezistente sau destul de ergonomic concepute pentru a rezista unui uz zilnic, aceste casti in-ear vor crea numai probleme.

Daca doriti sa evitati asemenea probleme, va sugeram sa cautati poze cat mai clare cu produsul respectiv pentru a vedea exact cum arata el in realitate inainte de a il cumpara. Puteti apela nu numai la descrierea castilor si la pozele oferite de catre producator ci si la diferite review-uri pe care mai mult ca sigur ca le veti gasi online.

Indifirent de modelul castilor dumenavoastra, veti gasi mai mult ca sigur un clip de YouTube iar daca nu gasiti unul exact pentru modelul vostru, puteti incerca si review-uri pe Amazon sau alte site-uri care ofera aceste casti. In cel mai rau caz, veti gasi review-uri pentru o pereche de casti similara, care va va ajuta totusi sa va faceti o idee despre produsul cautat.

Sensibilitatea

Sensibilitatea este un indice pe care il gasim pe lista cu caracteristicile produsului apre sub forma dB(decibeli) sau SPL/mW. La castile in-ear indicatorul de sensibilitate este reprezentat de numarul de decibeli care poate fi atins de catre casti in functie de consumul de curent cu care este alimentata perechea. In general majoritatea castilor in-ear se afla in jurul valorii de 80 decibeli, confortabil atat pentru a asculta muzica cat si pentru a intelege clar si tare vocea persoanei cu care vorbiti in timpul unui apel.

Un lucru la care trebuie sa fiti atenti este volumul la care va tineti castile. Desi acestea pot reda sunetul foarte tare, nu este indicat sa ascultati mai tare de 60% din volumul castilor si asta nu pentru ca le-ati putea strica in timp ci pentru ca facand asta va puteti deteriora auzul. Nu este un lucru care se intampla peste noapte dar e bine sa il prevenim pe cat posibil. Daca doriti sa ascultati neaparat ceva tare incercati sa va limitati la 15 minute.

Cauti o boxa portabila noua? Citeste ghidul nostru despre top 5 boxe portabile.

Dimensiuni

Cand vorbim de castile in-ear si dimnesiunile lor in principal ne axam pe indicilele lejeritatii si mobilitatii. Insa nu toate castile in-ear sunt la fel. Daca sunteti in cautarea unei perechi care sa fie cat mai mica si lejera (atat in privinta cablului cat si in privinta castilor) cautati sa vedeti clar marimea acestora. O pereche de casti prea mare in ureche poate crea disconfort in timp ce un cablu prea lung va poate ingreuna in activitatile de zi cu zi. La majoritatea producatorului veti gasi specificata clar lungimea cablului castilor in-ear.

Daca nu vreti sa va confruntati cu acest lucru, exista si casti care tin cablul infasurat, putandu-l detasa in functie de cat de lung doriti sa fie. Iar daca vreti sa optati pentru cea mai mare lejeritate si sa nu va mai ganditi la lungimea cablului puteti cumpara un model de casti in-ear wireless care va va da lejeritatea maxima.

Microfon

Daca ai nevoie de microfon fie pentru apeluri, fie pentru jocuri sau pentru redarea mesajelor vocale atunci cand esti pe fuga si nu ai cum sa scrii, e foarte bine sa optezi pentru o pereche de casti care are incorporat si acest microfon.
Problema la castile care au si microfon este ca modelele de genul, in special cele mai ieftine, nu ofera o calitate prea buna a sunetului, mai ales atunci cand vine vorba de redarea sunetului atunci cand esti pe strada, in trafic sau intr-un loc zgomotos.

Pentru a combate asta producatorii de casti in-ear bune au venit cu o noua tehnologie si anume ce a de “noise cancelling”. In general, ea e folosita mai mult pentru castile in sine insa exista si versiuni unde este aplicata si la microfon. Veti scapa astfel de vajaitul vantului si de celelalte sunete puternice care strica mereu atmosfera atunci cand vreti sa spuneti ceva important.

Castile fara fir – bluetooth

Castile fara fir sunt un subiect care a inceput sa prinda radacini in aceasta industrie insa care momentan nu a avut rezultate prea promitatoare. Acest lucru nu este datorat lipsei de inovatie ci datorita faptului ca momentan tehnologia wireless la castile in-ear impune anumite probleme de redare clara si puternica a sunetului. Pe langa asta, pot exista numeroase interferente care reduc transmisiile de la casti la telefon.

Nu doar atat insa castile wireless, odata incarcate, au un numar de ore de activitate permise de catre baterie, majoritatea fiind undeva intre trei si opt ore de redare continua. Daca nu vrei sa iti faci o rutina din a iti incarca castile in fiecare seara daca stii ca le vei folosi intens a doua zi, atunci aceasta tehnologie nu este momentan cea pentru tine.

Exista cateva modele de casti in-ear mai scumpe pe piata care promit o calitate impecabila insa pana si la acestea se pot intampina probleme. Fiind o tehnologie destul de tanara este nevoie de timp pentru a se definitiva pe piata.

Tehnologie de izolare a sunetului

Daca esti in cautarea unor casti in-ear care sa fie perfecte pentru a asculta muzica azi de zi, indiferent de unde te afli, atunci e bine sa stii ca unul dintre cele mai importante lucruri la care va trebui sa fii atent este tehnologia noise cancelling.

Dupa cum am discutat deja, aceasta tehnologie elimina sunetul de fundal, fie ca e vorba de trafic, de vant, de cei din jur care vorbesc prea tare, de zgomotul orasului sau multe altele.

Cum functioneaza tehnologia noise cancelling?

Ea are la baza un microfon in fiecare casca care inregistreaza sunetul de ambient, creand astfel o unda sonora care este complet opusul celei din exterior. Mai apoi, aceasta unda sonora este amestecata cu celelalte sunete pentru a bloca usor si eficient sunetele din exteriorul castilor. Daca atunci cand a aparut, puteati gasi aceasta tehnologie in general numai la castile high end, acum o puteti gasi cu usurinta si la casti in-ear care sunt mult mai accesibile ca pret.

Telecomanda

Cand spunem telecomanda castilor, ne referim la telecomanda care de multe ori se gaseste fie pe cablul principal fie pe unul din cele secundare care leaga castile de cel principal. Pe aceasta telecomanda vom gasi, in functie de model, microfonul, butonul de redare/oprire (atat pentru muzica cat si pentru apeluri) si butonul de inainte/inapoi (folosit atunci cand ascultam muzica).

Daca nu vreti sa aveti acest tip de telecomanda e bine de stiut ca modele care nu o au sunt mult mai ieftine fata de cele care o au. Pretul poate creste in functie de numarul de functii pe care le gasiti pe aceasta telecomanda. Acestea fiind spuse, telecomanda este foarte buna, mai ales atunci cand ai nevoie sa faci o actiune rapida si nu ai cum sa ajungi rapid la butoanele telefonului.

Materialul castilor in-ear

Materialul din care sunt facute castile in-ear pe care vrei sa ti le cumperi este important daca vrei sa faci o investitie de care sa te bucuri in timp si nu doar sa ai o pereche de casti care se strica in cateva saptamani sau o luna-doua.
Trebui sa te feresti de cateva lucru: de castile care sunt facute din plastic ieftin, castile care nu par bine finisate (spatiu intre carcasa castii si firul care iese, urme clare lasate de plastic dupa ce a fost topit si modelat) precum si tipul de jack si cum este el imbracat. Un alt mod prin care te poti orienta la acest aspect e sa apelezi la recenzii deoarece multi dintre cumparatori vor semnala calitatea materialului, in special daca acesta a pocnit, s-a topit sau s-a deteriorat rapid.

Tipul de jack

In general, cand vorbim de tipul de jack nu ne referim la dimensiunea lui deoarece castile in-ear vin mereu cu mufa jack de 3.5mm ci mai mult la forma acestuia. Daca nu sunteti prea interesat si nu vreti sa optati pentru o pereche de calitate ci aveti mai mult nevoie de una pe care sa o folositi temporar, atunci acest aspect nu este unul relevant.

Cele mai multe probleme la casti unde acestea isi pierd conexiunea au loc la mufa de jack. Nu la jack-ul propriu zis care este introdus in telefon, ci la bucata de cablu care leaga jack-ul de cablul principal. De ce? Este o zona sensibilia si daca mai mereu stam cu telefonul in buzunar acea zona este supusa la foarte mult stres.

Daca vreti sa eliminati aceasta problema, cautati casti in-ear bune care sa aiba mufa de jack in forma de L si ca ea sa fie bine intarita. Daca firul este acoperit de un plastic mult mai gros si mai bine structurat, el va rezista mai usor socurilor sau presiunii venite din exterior, indiferent de cauza acesteia.

Dopuri de schimb

Cea mai mare plangere a celor care isi iau prima oara o pereche de casti in-ear este ca nu le vine bine. Daca au un model in ureche si nu cele care folosesc dopuri de silicon, atunci situatia nu poate fi remediata. Daca insa va luati o pereche de casti in-ear cu dopuri si simtiti ca nu va stau bine in ureche, cautati dopuri de schimb. Majoritatea castilor de acest tip vin cu doua sau trei perechi de dopuri de schimb de marimi diferite.

Trebuie sa mentionam ca lucrul asta nu se intampla mereu si ca producatorii de casti in-ear ieftine omit acest lucru asa ca daca stiti ca nu aveti un canal al urechii clasic, cautati atent la descrierea produsului sa vedeti daca are dopuri incluse.

Ce marca face cele mai bune casti in-ear?

Bineinteles ca nu exista un singur model de casti care sa multumeasca pe toata lumea. Modelele testate de noi vin de la producatori renumiti si cu experienta, deci cu siguranta nu veti gresi orice model ati alege.

Cum pot sa ma asigur ca castile nu vor cadea din ureche?

Desi castile audio in-ear sunt concepute pentru a sta in ureche chiar si atunci cand alergam, forma urechii difera de la om la om. Drept urmare, o pereche de casti bune ar trebui sa aiba un design care sa adreseze aceasta problema.

Care sunt cele mai ieftine casti in-ear?

Majoritatea castilor audio testate de noi sunt la un pret acceptabil.

Casti audio in-ear bluetooth sau cu fir?

Aici vine vorba strict de gust. Unii oameni prefera castile cu fir pentru simplu fapt ca nu necesita baterie. Altii prefera pe cele cu conexiune bluetooth pentru ca sunt mult mai practice.