cea mai buna baterie externa

Top cele mai bune baterii externe

Posted on |

In acest articol iti prezentam cele mai bune baterii externe care sa iti incarce telefonul mobil atunci cand nu esti acasa. De la telefoane pana la ceasuri smart, din ce in ce mai multe dispozitive necesita reincarcare aproape zilnica. Tuturor ni s-a intamplat macar o data in viata sa uitam sa ne punem telefonul la incarcat seara, trezindu-ne dimineata cand trebuie sa plecam la serviciu si avand doar 10% baterie. O baterie externa poate fi solutia multor probleme de acest gen. Cu o gama foarte variata de modele, poate fi greu sa alegi cea mai buna  baterie externa pentru nevoile tale. Ghidul nostru iti va prezenta cele mai bune solutii la ora actuala.

Acest articol a fost revizuit in: [curr_date]

5 cele mai bune baterii portabile

In ziua de azi telefonul a ajuns sa ne fie prietenul cel mai bun. Il folosim atat la munca cat si in timpul liber. De la apeluri, la aplicatii care ne imbunatatesc viata, la timpul pierdut pe retele de socializare si pana la jocurile pe care ni le instalam pe telefon pentru a ne ajuta sa petrecem timpul, bateria unui telefon mobil este lucrul la care tinem cel mai tare.

Ce se intampla atunci cand bateria e pe moarte si tu nu ai o priza aproape sau ai uitat sa iti iei incarcatorul cu tine? De ce sa te chinui si sa iti dozezi procentajul bateriei ramase cand exista un gadget facut special pentru a iti reincarca telefonul si anume bateria externa?

01. Anker PowerCore+ 26800mAh


Anker PowerCore+ 26,800mAh este una dintre cele mai bune baterii externe de la Anker. Aceasta are o capacitate de 26800mAh care poate asigura pana la 5-6 incarcari complete a unui telefon mobil.

Bateria are 3 porturi pentru incarcarea altor dispozitive, dintre care doua sunt normale oferind o incarcare de 5V/3.0A, iar al treilea 5V/2.4A. Aceasta baterie externa vine echipata cu tehnologie Quick Charge 3.0, ceea ce inseama ca poate incarca mult mai rapid telefonul dumneavoastra.

Insa trebuie retinut faptul ca si telefonul trebuie sa fie compatibil cu aceasta tehnologie.

Cand vine vorba de incarcarea bateriei externe, cei de la Anker au inclus incarcare rapida si aici. In mod normal, o astfel de baterie ar necesita pana la 18 ore pentru a se incarca complet. PowerCore+ 26800mAh in schimb necesita doar 11 ore pentru o incarcare completa. Acumulatorul care insoteste bateria externa este si el un incarcator Quick Charge.

Cand vine vorba de dimensiuni, acest model nu este o baterie externa tocmai mica. Ea are 180mm x 80mm x 24mm si cantareste 580 de grame. Acesta este si singurul minus, faptul ca nu este foarte compacta. Dar avand in vedere faptul ca ofera minim 5-6 cicluri de incarcare complete, cred ca putem trece cu vederea. 

Materialele folosite la fabricarea acestui model sunt de o calitate premium, fiind aproape in totalitate din aluminiu.

Nu veti gasi foarte multe butoane, singurul buton fiind cel de on/off. Acesta are si 10 lumini led care indica nivelul de incarcare al bateriei, fiecare reprezentand 10%.

Anker este unul dintre producatorii cei mai buni cand vine vorba de baterii externe de top, iar Anker PowerCore+ 26800mAh ne arata din nou experienta acestui producator.

Ce ne place:

  • Capacitate de incarcare foarte mare
  • Putem incarca 3 dispozitive in acelasi timp
  • Tehnologie Quick Charge 3.0

Ce nu ne place:

  • Marimea poate fi considerata un minus

02. Baterie Externa Anker PowerCore 13000 mAh


Acest model de la Anker este unul mult mai compact in comparatie cu modelul de mai sus, insa are si o capacitate mai mica, de doar 13,000 mAh.

Acest model ofera 2 porturi pentru incarcare, insa are o capacitate maxima de incarcare de 5v/3.0A. Acest lucru inseamna ca atunci cand incarcati 2 dispozitive in acelasi timp, acestea se vor incarca mai greu.

Desi nu ofera tehnologie Quick Charge 3.0, Anker PowerCore 13000 mAh are la bord PowerIQ si VoltageBoost, care ne vor ajuta sa ne incarcam dispozitivele mai repede.

Bateria se incarca in aproximativ 5-6 ore, folosind un incarcator normal de 2 amperi.

Greutatea si dimensiunile acestei baterii sunt punctul ei forte, facand-o intr-adevar o baterie portabila. Aceasta are 98mm x 80mm x 22mm si o greutate de doar 240g.

Pe o parte a bateriei gasim cele 2 porturi USB pentru incarcarea dispozitivelor si portul micro-USB pentru incarcarea bateriei. Pe cealalta parte se afla butonul ON/OFF, iar in partea de sus se afla 4 lumini LED care indica nivelul de incarcare.

Desi carcasa exterioara este fabricata din plastic, acesta este unul de calitate care se simte premium la atingere.

Ce ne place:

  • Forma compacta
  • Incarcare rapida de 3.0A
  • Obtinem minim 3 reincarcari a unui telefon normal

Ce nu ne place:

  • Cand incarcam 2 dispozitive in acelasi timp, reincarcarea se face mai greu

03. Acumulator extern Samsung 10000mAh


Daca cauti cea mai buna baterie externa pentru Samsung, acest model poate fi raspunsul tau. Iar noi recomandam acest model in mod special daca detii un telefon Samsung.

Cu o capacitate de 10000mAh, acest acumulator extern iti asigura minim 2 incarcari complete. Desi nu vine la bord cu ultima versiune de Quick Charge, te poti bucura de incarcare rapida. Mai mult decat atat, tehnologia OCP iti va proteja dispozitivul asigurandu-se ca acesta primeste nivelul de curent optim si se opreste atunci cand atinge 100%.

Aceasta baterie externa dispune de 2 porturi USB pentru incarcare, ceea ce inseamna ca poti incarca 2 telefoane in acelasi timp.

Calitatea materialelor folosite la fabricare este una superioara si nu ne-a lasat deloc impresia de “ieftin”.

Dimensiunile de 71mm x 142mm x 14mm si greutatea de 220g fac ca acest model sa fie unul compact, usor de transportat.

Ce ne place:

  • Indicata pentru a reincarca telefoane Samsung
  • Forma compacta
  • 2 porturi USB pentru incarcare

Ce nu ne place:

  • Nu suporta Quick Charge 3.0

04. Baterie externa RAVPower RP-PB065 12000mAh


Aceasta baterie externa este un model intermediar, clasandu-se intre bateriile externe foarte compacte si cele de capacitate foarte mare. Acest model este perfect daca doresti sa obtii mai multe cicluri de reincarcare, dar care sa fie usor de transportat.

Echipa BestFest a clasat acest tip de baterii portabile drept baterii hibrid, intrucat obtii o capacitate semnificativa pentru reincarcare si in acelasi timp dispozitivul este usor de transportat.

Bateriile folosite de modelul de la RAVPower sunt baterii Lithium Polymer, cu o capacitate de 12000mAh. Singura problema cu acest tip de baterii este ca in momentul cand incarcam mai multe dispozitive simultan, puterea de reincarcare scade.

Daca ne folosim de un singur port, puterea de reincarcare este de 2.4 amperi, lucru care face ca telefonul nostru sa se incarce destul de rapid. Mai mult decat atat, aceasta baterie portabila vine echipata cu tehnologia de la qualcom Quick Charge 3.0.

Bateria se incarca la 5V/2.0A printr-un port micro USB, iar daca folosim un incarcator normal de 2 amperi, o reincarcare completa va dura aproximativ 5 ore.

Dimensiunile acestui model sunt urmatoarele: 130 x 60 x 25 mm, iar greutatea de 281g. RavPower RP-PB065 este un model usor de transportat, singurul minu fiind greutatea putin mai mare in comparatie cu alte modele similare.

La prima privire vom observa 4 becuri LED care indica nivelul de incarcare al bateriei.

La exterior predomina plasticul, insa cei de la RAVPower ne asigura ca este un tip de plastic ignifug, insemand ca acest material nu poate lua foc. Acest lucru nu ne poate decat bucura, asigurandu-ne ca folosim un dispozitiv sigur din acest punct de vedere.

La fel ca si restul bateriilor externe portabile din acest top, si acest model are tehnologii care impiedica scurtcircuitul si supraincalzirea dispozitivului.

Ce ne place:

  • Obtinem aproximativ 3 reincarcari full a unui telefon
  • Forma compacta o fac sa fie usor de transportat
  • Ambele porturi USB ofera reincarcare rapida

Ce nu ne place:

  • Greutatea mai mare comparativ cu modele din aceeasi clasa

05. Baterie externa RAVPower RP-PB078 Slim 10000mAh


Capacitatea acestei baterii portabile este una media, de doar 10000 mAh care ne asigura aproape 3 incarcari complete a unui telefon normal. Pentru dimensiunile si forma sa slim, acest lucru nu este rau deloc.

Aceasta baterie are 2 porturi pentru incarcare, unul standard si unul USB de tip C. Cel USB tip C ofera 5V/3.0A, iar cel standard 5V/2.4A, ceea ce inseamna ca vom beneficia de incarcare rapida.

Capacitatea sa maxima de reincarcare este de doar 3.1A, insemnand ca daca vom folosi ambele porturi in acelasi timp, viteza de reincarcare va fi mai mica.

Cand vine vorba de incarcarea bateriei in sine, avem 2 optiuni. Putem folosi portul USB-C sau cel micro USB. Prima optiune este cea indicata intrucat vom obtine o reincarcare mult mai rapida de 5v/3.0A. Portul micro USB incarca la 2.0 amperi.

Forma sa slim si dimensiunile acesteia o fac usor de transportat. RAVPower RP-PB078 Slim are o grosime de doar 16mm.

Materialul folosit la carcasa este plastic, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim atenti sa nu o scapam pe jos de la inaltimi foarte mari.

Ce ne place:

  • Foloseste USB C pentru incarcare si reincarcarea bateriei
  • Este foarte subtire
  • Quick Charge 3.0

Ce nu ne place:

  • Pretul

De ce sa iti iei o baterie externa?

baterie externa

De ce e bine sa ai o baterie externa cu tine? Daca stai mereu pe telefon in timpul zilei ai siguranta unui device care iti poate reincarca telefonul foarte usor iar daca nu folosesti bateria externa foarte des vei avea siguranta ca o ai aproape pentru o urgenta.

Daca pleci in vacanta sau intr-o zona mai retrasa unde nu vei fi constant in apropierea unei surse de curent stii ca poti sa pui bateria externa in bagaj in cazul in care tu sau cineva apropiat are nevoie de ea in acel moment. Este genul de gadget care nu isi face resimtita prezenta pana in acele momente in care chiar conteaza!

Orienteaza-te dupa tipul de baterie de la telefon

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand incepi sa te orientezi dupa o baterie externa e sa cauti modelul telefonului tau si sa vezi ce amperaj are bateria sa. In functie de model, de producator si de anul productiei, bateriile variaza. In general e bine sa te uiti dupa o baterie externa cu un amperaj care poate acoperi macar o data amperajul bateriei tale pentru a iti asigura macar o reincarcare.

Totusi, daca vrei o reincarcare completa, alege o baterie externa mai puternica, vom explica mai jos de ce. Spre exemplu, daca ai o baterie externa de 3.000 mAh si vrei sa o incarci cel putin o data, nu e recomandat sa mergi pe o baterie care stocheaza acelasi flux de energie ci una mai mare, cum ar fi o baterie externa de 5.000 mAh.

Caracteristicile unei baterii externe bune

O baterie externa cu adevarat buna se cunoaste in timp. Se cunoaste dupa marime, greutate, materialele din care este facuta, numarul de porturi, de functiuni, viteza de incarcare si multe alte aspecte prin care producatorul ofera un produs echilibrat, menit sa dea celui care il foloseste siguranta si senzatia ca se poate baza pe bateria externa achizitionata.

Pentru a anticipa orice intrebare pe care o poti avea, am alcatuit o lista de 12 caracteristici prin care incercam sa atingem fiecare aspect ce poate tine de bateriile externe. La finalul articolului vei stii mult mai bine cum sa te uiti prin lista de specificatii a unui astfel de produs pentru a gasi ceea ce te intereseaza!

Marimea bateriei

Pentru unele persoane acest aspect poate parea ciudat dar in realitate ar trebui sa fie primul lucru dupa care ne uitam cand incepem sa facem selectia din diferitele baterii externe de pe piata. Daca stii ca vrei sa achizitionezi un astfel de produs trebuie sa te gandesti si unde il vei tine. Astfel, daca vrei sa o tii in buzunar sau in poseta e clar ca te vei orienta dupa o baterie externa mai mica. Fiind mai mica, va avea si o putere mai scazuta.

Astfel, atunci cand ne uitam in descrierea produsului, primul lucru la care trebuie sa fim atenti este marimea sa.

Greutatea bateriei

Al doilea lucru care se poate dovedi decisiv atunci cand incepem sa cautam o baterie externa este si greutatea acesteia. In general veti gasi si aceasta informatie pe lista de specificatii insa daca nu aveti acces la ea va putem explica rapid un truc dupa care sa va ghidati.

Cu cat o baterie este mai mare (in termeni de mAh) cu cat ea va fi si mai grea. Astfel, daca vreti o baterie micuta, usoara, pe care sa o carati fara sa o simtiti un geanta, rucsac sau poseta veti avea inevitabil o selectie mult mai restransa de baterii. Bateriile mult mai puternice care permit mai multe incarcari (cum ar fi una de 20.000 mAh) vor fi mult mai grele dar se pot dovedi o alegere mai buna atunci cand plecati in vacanta sau sunteti cu un grup mare de prieteni.

Tipul de baterie

La fel ca la bateriile pentru telefoane, producatorii pot face baterii de doua tipuri: baterii externe cu tehnologie baza pe Lithium-Ion (L-ion) sau baterii externe bazate pe lithium polymer. Bateriile cu lithium-ion sunt mult mai ieftine insa una din problemele lor este ca in timp isi pierd abilitatea de a se reincarca complet. Bateriile pe baza de lithium polymer nu au aceasta problema.

Sunt mult mai robuste, mai flexibile, si mai bine structurate pentru a rezista in timp in aceleasi conditii ca cele date din fabrica. Se reincarca complet cu usurinta. Intr-adevar, sunt mai scumpe aceste baterii insa sunt o investitie profitabila in timp.

Problema aici este ca multi producatori omit sa specifice ce tip ce tehnologie folosesc in bateria lor externa asa ca poate fi dificil de aflat.

Capacitatea

In ordinea importantei, urmatorul aspect relevant atunci cand cauti o baterie externa eficienta si buna pentru nevoile tale este sa te uiti dupa capacitatea ei. Aici ne referim strict la cat de multa energie are si cat de eficienta ar putea fi pentru a iti incarca telefonul.

Pentru a discuta acest aspect, este important sa revenim la unul din sfaturile anterioare si anume acela de a afla clar ce tip de baterie are telefonul tau. Daca, spre exemplu, telefonul tau are o baterie de 3000 mAh indicat este sa cauti o baterie care sa iti poata reincarca o data sau de doua ori telefonul. In functie de buget, poti opta pentru o baterie de 5000 mAh sau una de 10000 mAh.

Daca vrei sa ai o baterie in rucsac care sa iti fie de ajutor mereu atunci poti merge pe un model cu o capacitate si mai mare, de 15000 mAh sau de 20000 mAh. De retinut este ce pretul va creste exponential cu capacitatea bateriei externe pe care o doresti.

Conversia bateriei

Revenind la exemplul bateriei de 3000 mAh. Daca ne luam o baterie externa de 10000 mAh ne putem astepta sa incarce telefonul de 3 ori si inca putin, nu? Matematic, da, gandim corect, insa in realitate sansele ca asta sa se intample sunt foarte mici. De ce? Din cauza voltajului bateriei. Bateriile externe au de cele mai multe ori un voltaj clasic de 3.5V in timp ce voltajul folosit de un telefon atunci cand este pus la incarcat este de 5V.

eci, cum putem sa calculam corect cate incarcari complete ne-ar da noua bateria externa de 10000 mAh pentru telefonul nostru de 3000 mAh? Foarte simplu.

Trebuie initial sa inmultim mai intai 10.000 mAh cu 3.7V. Rezultatul de 37.000 mWH il vom imparti mai apoi la 5V rezultatul final fiind de 7400 mAh. Astfel, ne putem astepta in mod realist de la o baterie externa de 10.000 mAh sa ne incarce telefonul complet de doua ori, ramanand 1400 mAh la final de care ne putem folosi.

uteti folosi cu usurinta aceasta ecuatie in functie de mAh bateriei telefonului si cei ai bateriei externe pentru a vedea care este capacitatea reala la care va puteti astepta. Tineti minte ca daca bateria esterna este facuta din L-ion atunci in timp se va deteriora, probabil ajungand, in functie de caz, sa poata incarca la jumatate din capacitatea ei initiala.

Numarul de porturi

Numarul de porturi USB este foarte important. Daca iti iei o baterie externa doar pentru tine, nu te va deranja sa ai doar un singur port USB pentru incarcarea telefonului si unul pentru incarcarea bateriei de la priza. Insa, nu strica niciodata sa ai mai multe porturi pentru a putea incarca mai multe dispozitive in acelasi timp.

e pare ca si producatorii bateriilor externe s-au prins de acest lucru pentru ca mai nou majoritatea modelelor vin cu doua sau mai multe porturi USB. Daca insa te orientezi mai mult spre pragul de jos al pietei este foarte posibil sa gasesti baterii externe care au doar un singur port de incarcare.

Viteza de reincarcare

Fiecare baterie sustine o anumita viteza de incarcare. Modelele simple pot incarca bateria telefonului tau la 1A in timp ce o baterie externa mai avansata poate incarca la 2A. Daca vrei ca telefonul tau sa se incarce rapid, orienteaza-te dupa o baterie externa care sustine o viteza constanta de incarcare de 2A.

aca iti iei o baterie externa cu mai multe porturi USB, acestea pot avea viteze diferite de incarcare. Daca producatorul specifica asta fie in descrierea produsului fie pe carcasa prin semne distinctive, atunci foloseste-l pe cel mai puternic pentru a atinge rezultatul dorit. Daca nu se specifica asta nicaieri inseamna ca toate porturile incarca la aceeasi viteza.

Un alt lucru pe care trebuie sa il mentionam tot aici este ca daca ai doua porturi USB la baterie si conectezi doua telefoane in acelasi timp atunci ele se vor incarca mai greu versus daca ai lasa doar unul din ele la incarcat.

Compatibilitatea

Un alt lucru la care trebuie sa fim atenti cand ne luam o bateri externa este compatibilitatea. Producatorii de telefoane de foarte multe ori fabrica si baterii externe care sunt compatibile cu telefoanele lor. Totusi, asta nu inseamna ca suntem limitati doar la aceste baterii. Ca sa verificam ca o baterie este buna pentru telefonul nostru, indiferent de marca ei, tot ce trebuie sa facem este sa ne uitam fie in descrierea produsului fie in lista de caracteristici si sa vedem daca are compatibilitate universala. Daca da, atunci o putem folosi fara nicio problema.

Materialul carcasei

O baterie externa buna trebuie sa fie rezistenta si la socuri. Astfel, materialul din care este facuta carcasa joaca un rol foarte mare in longevitatea acesteia. Incercati sa evitati bateriile externe facute din plastic foarte ieftin, cu un design foarte simplu, lipsit de finisaje, care pare ca la primul contact cu o suprafata tare se va sparge. Multe baterii externe de calitate nu numai ca au un design ergonomic dar sunt facute din cauciucuri, plastic si aluminiu care le face mult mai rezistente.

Desi aici poate parea greu sa ne dam seama, daca in poze bateria pare ieftina atunci cel mai probabil si in realitate este asa. Daca carcasa arata aceste semne, ne putem da cu usurinta seama si de calitatea partilor din interiorul ei.

Functia de lanterna

O baterie externa poate fi buna si rezistenta dar asta nu inseamna ca nu poate sa aiba si alte functii care ne vor fi noua de folos. De exemplu, putem gasi pe piata baterii externe care au si o mica lanterna hranita de un LED. Este foarte utila daca avem bateria la indemana si ne trebuie o sursa de lumina fie pentru a lua ceva, a lumina un obiect sau a gasi ceva.

Indicator al procentajului

O alta caracteristica a bateriilor externe este data de indicatorul pe care il au pentru a arata procentajul ramas. Cele mai multe baterii au o serie de beculete, in general patru, care indica, daca sunt aprinse sau nu, la ce procentaj este incarcata bateria (25%, 50%, 75% sau 100%). Pe piata veti gasi si baterii externe care au un mic ecran incorporat unde arata clar procentajul ramas din baterie. Acest ecran iti ofera o redare mai buna si mai precisa a unei astfel de informatii.

Optiunea fast charge

Optiunea fast charge este perfecta pentru cei care vor o baterie externa care le va incarca telefonul foarte rapid. Poti gasi fie baterii externe dedicate acestui lucru fie baterii externe care au mai multe porturi USB dintre care unul este destinat unei incarcari fast charge. Incarcarea fast charge reduce semnificativ din timpul pe care esti nevoit sa il petreci tinand telefonul legat la bateria externa.