DESPRE NOI

B'ESTFEST este primul festival international din Romania recunoscut in industria muzicala drept unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen din Europa Centrala si de Est. De altfel, a fost singurul festival autohton inclus in lista celor mai bune 20 de festivaluri europene (Times, 2009 & Guardian, 2011).

B'ESTFEST a devenit un brand cultural reprezentativ pentru Romania fiind unul dintre putinele evenimente muzicale autohtone care au reusit performanta uluitoare de a aduce, in doar 5 editii, peste 200 de artisti din toate colturile lumii in fata a nu mai putin de 200.000 de spectatori!

Nascut in 2007, B'ESTFEST a avut o evolutie incredibila pe parcursul primilor 3 ani, devenind tot mai curajos si mai mare cu fiecare noua editie, crescand de la un festival de 3 zile in 2007, la unul de 4 zile in 2008 si chiar 5 zile in 2009. B'ESTFEST a transformat multe vise in realitate, oferind publicului roman, pentru prima data in istorie, sansa de a urmari LIVE, concertele catorva dintre mai cunoscuti artisti internationali! Pink, Marilyn Manson, Cypress Hill, Nelly Furtado, Judas Priest, Santana sau The Killers sunt doar cateva nume care au concertat pe scenele B'ESTFEST pe parcursul primelor 3 editii.

Fiind inclus in randul celor mai bune festivaluri de muzica din Europa, B'ESTFEST se afla abia la inceputul succesului sau international. Dupa prima editie, B'ESTFEST a devenit membru al Yourope, asociatia europeana a industriei festivalurilor, si totodata membru ETEP (European Talent Exchange Program), o organizatie showcase care promoveaza noi talente muzicale in Europa in randul festivalurilor de top. Dupa calificarea in finala UK Festival Awards (Oscarul industriei muzicale din Marea Britanie), BESTFEST 2009 a obtinut o nominalizare la categoria "Best Medium Festival'' in cadrul prestigiosului eveniment European Festival Awards.

2010 a reprezentat prima schimbare majora pentru B’ESTFEST. Sub numele Ciuc Summer Fest 2010 by B’ESTFEST, aceasta a fost prima editie a festivalului care a avut loc in afara complexului Romexpo. Schimbarea de locatie a permis festivalului sa exploreze o noua directie care punea in valoare nu numai muzica ci si multe alte forme de divertisment cum ar fi momente de pantomima, spectacole de teatru cu actori ambulanti, expozitii de pictura si fotografie, workshopuri sau targuri.

B'ESTFEST a revenit in 2011 sub un nou concept si cu o noua directie, propunand publicului trei zile de experienta si libertate totala, intr-o noua locatie, la iarba verde! Islazul comunei Tunari s-a transformat peste noapte intr-un orasel al distractiei denumit sugestiv B'ESTFEST Park. Schimbarea locului de desfasurare nu a reprezentat singurul element de noutate al acestui nou episod de B'ESTFEST, ci si conceptul in jurul caruia a fost construit intregul festival. Transformat intr-un Summer Camp veritabil, B'ESTFEST si-a intampinat publicului nu doar cu muzica live ci si cu nenumarate alte activitati: un adevarat "parc de distractii" pentru copiii mici si mari, proiectii de film, zone de sport, locuri de joaca, relaxare, activitati creative, expozitii de arta, bazar, workshop-uri, terase precum si o zona de camping!

Dupa editia din acest an, B'ESTFEST si-a trecut in CV o noua performanta, fiind nominalizat in cadrul UK Festival Awards la sectiunea Best Overseas Festival alaturi de nume precum Coachella (Statele Unite), Lollapalooza (Statele Unite), Dour (Belgia), Exit (Serbia), Lowlands (Olanda), Pinkpop (Olanda) sau Spirit of Burgas (Bulgaria).

Cea de-a sasea editie a festivalului va continua tiparul lansat in 2011, urmand a se desfasura in zilele de 6, 7, 8 iulie in acelasi B'ESTFEST Park din zona Tunari! Stiri de ultima ora sau noutati cu privire la noua editie vor fi publicate atat pe site cat si pe paginile oficiale de Facebook si Twitter. Ne vedem la B'ESTFEST Summer Camp 2012!