PULP

Originara din Sheffield, Marea Britanie, Pulp a cunoscut succesul in anii ’90, odata cu lansarea albumelor ''His’n’Hers'' si ''Different Class'', numele sau devenind in scurt timp sinonim cu britpop, un nou curent muzical care in doar cativa ani avea sa se bucure de o raspandire impresionanta si dincolo de granitele regatului britanic. De altfel, Pulp a fost unul dintre pionierii acestei miscari, alaturi de alte nume precum Blur sau Oasis, stilul trupei remarcandu-se printr-un mix ingenios de ritmuri pop-rock cu influente disco si versuri in stilul ''kitchen sink drama'' (curent cultural regasit nu doar in muzica, ce aduce in prim plan problemele familiale ale tinerilor). De-a lungul timpului, Pulp si-a trecut in CV 7 albume de studio, 10 compilatii, 25 de single-uri si 20 de videoclipuri, printre cele mai cunoscute piese care au intrat in topurile muzicale numarandu-se ''Common People'', ''Sorted for E's & Wizz'', ''Disco 2000'', ''Something changed'', ''Help the Aged'' sau ''This is Hardcore''.

Desi se bucurau de un succes fabulos in formula de grup, membrii trupei - Jarvis Cocker (voce, chitara), Russell Senior (vioara, chitara), Candida Doyle (clape), Mark Webber (chitara), Steve Mackey (bass) si Nick Banks (tobe) - au decis in 2002 sa porneasca pe drumuri separate. Jarvis Cocker s-a dedicat carierei solo, lansand o serie de albume apreciate de public si de critici deopotriva, dar si un proiect in colaborare cu o parte dintre membrii Radiohead, alaturi de care s-a implicat si in realizarea coloanei sonore a filmului ''Harry Potter si Pocalul de Foc''. Candida Doyle si-a continuat si ea drumul muzical, participand inclusiv la o parte dintre proiectele lui Jarvis, in timp ce Steve Mackey s-a concentrat mai mult pe partea de studio, producand piese pentru o serie de artisti noi precum M.I.A, Florence and the Machine sau Bromheads Jacket.

Anul 2011 a venit cu o surpriza pentru fanii Pulp, trupa anuntandu-si aparitia in cadrul festivalurilor Isle of Wight si Wireless din Marea Britanie. Vestea a fost indelung aclamata, entuziasmul publicului fiind principalul motiv pentru care membrii Pulp au decis ca este momentul sa se reuneasca dupa 9 ani de pauza. A urmat o vara incarcata de concerte, trupa fiind capul de afis al unora dintre cele mai cunoscute festivaluri europene, printre care Glastonbury (UK), Sziget (Ungaria), Exit (Serbia), T in the Park (Scotia), Melt! (Germania), Dour (Belgia), Heineken Open’er (Polonia), Way Out West (Suedia), Leeds si Reading. Pentru 2012, trupa si-a anuntat deja participarea in cadrul celebrului festival Coachella din SUA si, tot anul acesta, pentru prima data in cariera trupei, Pulp va ajunge si la Bucuresti, la B’ESTFEST Summer Camp.Site: pulppeople.com/

Go back